Jumaat, 27 Mei 2011

Halwa telinga bulan May.

 As-salam. Selain dari menonton movie je, kena juga ulam halwa telinga. Wajib! Sorry lah, kebanyakkan lagu tidak menepati citarasa penggemar lagu terkini yang hits menjadi siulan ramai. Nah, amik kau playlist lagu bulan May (turntable masih dipinjam orang. So, melayan tapes, cd dan mp3 sahaja):

1) Nunslaughter - Hex (CD).
2) Nunslaughter - Demoslaughter (Double CD's)
3) Gymnastic Skull Whistling - Play fast or don't (cassette)
4) Gride - 1997-2009 selection song's (CD)
5) Morser - 1st class suicide (mp3)
6) Parlamentarisk Sodomi - De Anarkistiske An(n)aler (cassette)
7) Nakay - 260 raw grinding bestial black metal punk noise devastation
8) Slight Slappers - Vinyl Collection 1995-2001 (cassette)
9) KRU - KRUmania (mp3)
10) Quattro Stagioni - Self title (mp3)

 
 

Jumaat, 20 Mei 2011

Hiburan bulan ini.

As salam. Berikut adalah playlist movie yang aku tonton untuk bulan ni:

1) My Sassy Girl.


2) My Girlfriend is an Agent.


3) My Boss, My Hero.


4) My Boss, My Teacher a.k.a My Boss, My Student.


5) Hellcats.


6) Windstruck.


7) 100 Days With Mr. Arrogant.


8) A Moment to Remember.


9) My Little Bride.


10) My Tutor Friend.


Bulan ni memang tak dinafikan kecanduan tengok cerita Korea. Oleh disebabkan itu, aku termelanggan channel Screen Red pakej Unifi - RM9 sebulan. Mampos! 

Khamis, 28 April 2011

Gambar Anak Buah.

As salam. Selamat berkenalan dengan anak-anak buah aku. 2 orang je. Sila tekan butang like - wujud ke butang ni kat blog. :P

Nama: Nur Irdina Sufiya
Umur: 2 tahun.

Nama: Nur Qaisara Alisya.
Umur: 4 bulan.


Abang, kakak ipar dan anak mereka.

*Gambar curik kat page kakak ipar aku. :D

Selasa, 26 April 2011

Hari Berehat.

As salam. Hari ni baru dapat relax sikit. Baru habis jawab peperiksaan. Agak berasa yakin akan mengulang subjek Account. Jajaja. Dari awal semester tak fokus - aku memang jenis lemah subjek kira-kira. Mungkin jodoh aku dengan sekolah aku lama lagi - alasan. Jadi, aku memang banyak masa menaip ketika cuti semester sahaja. Okay, mahu merasai nikmat berehat sekejap. Jumpa lagi!

Rabu, 23 Februari 2011

Mood: Malas.

As salam. Dah lama gila tak update blog. Antara banyak-banyak sebab, satu diantaranya adalah aku kena beli telefon bimbit berkamera. haha. Dah boring asyik pakai gambar curi je. So, nantikan je le posting boring akan datang yang entah bila nak ditaip. haha.

Khamis, 6 Januari 2011

Selamat Tahun Baru 2011.

Salam to all. Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru 2011. Sorry la gang, entri baru agak berkurun nak keluar. Bulan lepas / tahun lepas internet kena potong. Online pun kejap-kejap je kat merata tempat. Tahun 2010 banyak memberi kesan sampingan terhadap diri aku sekarang. Azam aku tahun lepas - mengurangkan merungut. Alhamdulillah, dapat le kurangkan sikit merungut tapi masih ada jugak kadang-kadang tu. Azam tahun ni? Belum boleh bagi tau lagi.  hehe. Ok lah, nak share sikit peristiwa yang aku ingat berlaku pada tahun lepas :

1) Berhenti kerja kilang dengan jawatan terakhir sebagai Production Admin cum Auditor cum Trainer cum General Manager cum Incharge Admin cum Assistant Planning.
2) Dapat kerja baru - IT Support for photocopier company.
3) Pergi Thailand.
4) Dapat anak buah baru - Nur Qaisara Alisya (ye ke ejaannya?)
5) Failed 2 subjek dalam keputusan final exam terbaru - total 4 subject kena repeat + 3 subject belum ambik.

Yang tu je la kot yang aku ingat. Dan penghujung 2010 aku mula meng-add ramai classmate zaman aku sekolah dulu. Sorry gang, memang ramai yang aku tak cam. Lemah ingatan sungguh aku ni. aku minta maaf le kalau ada yang terserempak aku tapi aku buat ignore je.

Minggu depan bermula kembali sesi persekolahan 2011. hehe. Tahun ni kena cuba yang terbaik untuk lulus semua subjek sebab tahun ni merupakan final year study aku. Doakan aku berjaya ye gang!



p/s - korang punya azam tahun baru apa ek?