Isnin, 1 November 2010

Better Late Then Never - Part 1.

Aku bukanlah pengemar kugiran Butterfingers pun seperti yang disangka. Sekadar mukadimah pemula bebelan. Sorry lambat update. Internet kena potong. Ni baru bayar bil internet. hehe. Hari ni mahu berkongsi rangkuman apa yang telah berlaku minggu lepas. Aku ni bukanlah penggemar menulis diari sebenarnya. Rasanya ada 3/4 bulan je pengalaman menulis diari. Itu pun semasa di bangku sekolah - pengaruh rakan sebaya. Ntah kat mana sekarang diari tu. Rasanya kat tapak perlupusan sampah kot. hehe. Seminggu berehat dari study, mula-lah merancang mengisi masa. Tiba-tiba aku teringat. Aku belum selesai memuat turun drama "Grey's Anatomy" musim ke-6.
Aku memang taksub dengan drama tu. Aku tak menonton siaran kat ntv7 tu. Aku tak minat melangkau episod. Masa siaran tak sesuai. Jadi, aku belilah dalam format cakera padat digital. Aku ada memiliki koleksi dari musim pertama hingga kelima. Tapi sedikit mendukacitakan. Boxset musim kelima tu sarikatanya berbahasa Thai. Tapi dialognya masih lagi berbahasa Inggeris. Bedal aje lah Labuu. Barang murah ni memang banyak peel. hehe. Musim keenam ni aku memilih cara untuk memuat turun sahaja. Kalau aku download di rumah, kelajuannya bersamaan dengan kelajuan kura-kura berjalan. Maksimum pun boleh pergi setakat 35kb sahaja. Data yang nak didownload 8GB! Pada suatu hari, terdetik hati nak bawak komputer riba aku ke pejabat - nak download free kat opis. Agak terkezut aku melihat kelajuannya - 400kb++! Dengan rasa gumbira ketawa berdekah-dekah di dalam hati aku mendownload tanpa membayar sesen pon! Jajaja. Tapi apa kan daya, aku kat pejabat selalunya tak lama - lebih kurang sejam je sebelum membawa haluan ke tempat customer. Aku terpaksa memanfaatkan masa yang ada untuk memuat turun drama tersebut kedalam komputer riba aku. Hari aku menaip bebelan ni, dah 91% siap. Besok sambung lagi download sampai siap. hehe. Sorry-lah gang, episod rangkuman ini akan disambung pada "Better Late Then Never - Part 2". Penat jari jemari ni menaip. Masa untuk bermain "Mafia Wars". hehe. Selamat maju jaya :)

Moral - Hutang ni macam penyakit Kayap. So, janganlah melengahkan membayar bil. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan